Udstillingsmontren

Opslagstavle og udstillingsmontrer på biblioteket.

Lokalhistorisk forening byder velkommen med opslagstavle og to udstillingsmontrer i Åby Biblioteks forhal..

Her vises skiftende udstillinger, ofte med relation til foreningens arrangementer i bibliotekets sal ved siden af. Andre emner kan dreje sig om foreningshistorie, billedserier, bygninger, transport, jubilæer eller efterlysninger i forhold til billeder – fx sted, hændelse, personer og datering.

Vi udlåner montrerne til andre foreninger og til Institutioner, som ønsker egen præsentation og lignende.

I udstillingsmontrerne viser vi i øjeblikket i tekst og billeder fra foreningens program for 2017/18.

1. Byvandring i Kulgården, sporene hertil, de tre broer og åen set som genfundet område.
  2. Sensommerudflugt: Midtjyllands højhed med den genfundne jernbanebro, Jelling, Ravningebroen og Fredericia.
  3. De 385 åbyboeres sprogbrug samt liv og levned i 1890’erne.
  4. Erhvervsaktiviteters langs Silkeborgvej – Ost og rødvin – Kalender 2018.
  5. Bygmestre i Åbyhøj 1895-1925.