25. august 2018

Lørdag den 25. august 2018 kl. 9.00 – 18.00.

Sensommerudflugt:

Djursland med Pindstrup, Ryomgaard, Kolindsund, Grenaa, Sangstrup Klint og Sostrup Slot. 

     

Busturen bringer os gennem Hornslet og forbi Rosenholm Slot. Så er det over Kastrup Mose til Pindstrup.

Vi er i den tidligere floddal med Grenaa i øst og Randers Fjord i vest, dengang Norddjursland var en ø.

Godt ovre mosen når vi til jernbaneknudepunktet Ryomgaard og beser museet med ting og sager fra jernbanernes store tid på Djursland.

Videre drejer det sig om den 2500 ha store og udtørrede del af Kolindsund. Vi får et kig ud over området for straks efter at køre til Fannerup for at blive vist rundt i pumpestationen og opleve anlægget med kanalerne. Efter kørsel i området besøges en af sundgårdene, hvor ejeren fortæller om planteavlsgårdens drift og historie. Her spises den medbragte mad.

I Grenaa ser vi byens museum og får en lille byvandring i centrum ved torvet. Turen fortsætter til havnen og følger kysten mod nord til Sangstrup Klint med lodrette kalkstens-vægge og strand med rulleflint. Det er flot, og vi drikker kaffe med brød til.

Sostrup Slot ved Gjerrild er imponerende og smukt beliggende. Vi hører om stedets historie og går tur mellem bygningerne. På vejen hjem køres over Rimsø og ind omkring Enslev Kirke ved Kolindsund. Kirken er bygget af kalksten.   

Turen starter kl. 9.00 fra bibliotekets parkeringsplads. Max 50 deltagere.

Pris kr. 200 dækker bustur, adgang til besøgssteder, rundvisning og eftermiddagskaffe med brød. Medbring madpakke. Øl og vand kan købes.

Tilmelding nødvendig.  Optages efter først-til-mølle-princippet.

Når tilmeldingen er godkendt, vil du modtage en mail fra os.

Tilrettelæggelse: Erland Wittus, Arne Sørensen og Gunner Nielsen.